Kornhall & Netz

Med Per-Arne Andersson om kvalitetsutveckling i skolan

June 10, 2021

”Man fokuserar inte på det man borde göra, för man fokuserar på det som det finns pengar till.”

Går det att hålla forskningen fri från politiker och lobbyister? Hur har samtalet om skolan förändrats och hur har det format den svenska undervisningen? Och varför finns det brister i matematikundervisningen?

Per-Arne har varit chef på arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Regioner:s enhet för utbildning och arbetsmarknad. Idag är han vd för SKL International, som arbetar med att stödja decentralisering och lokal demokrati globalt. Per-Arne har länge varit engagerad i utbildningsfrågor och både jobbat som lärare, rektor och förvaltningschef.

Programledare: Ingela Netz och Per Kornhall. 

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com. 

Läs mer om podden Kornhall & Netz och programledarna på Arena Idés webbsajt, https://arenaide.se/kornhall-netz/ 

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Citat från Per-Arne:

”Ibland skulle man behöva en lite mer kraftfull riktning i samtalen om skolan. De tenderar att handla intensivt om saker som har väldigt liten betydelse för att vi ska få bättre kvalitet på skolan.”

”Man fokuserar inte på det man borde göra, för man fokuserar på det som det finns pengar till.”

”Ansvar och mandat hänger ihop. Börjar man pilla på dom här sakerna så har man ansvar för sånt man inte har mandat att sköta eller tvärtom. Då blir det inte riktigt bra.”

Podbean App

Play this podcast on Podbean App