Kornhall & Netz

Med statssekreteraren Erik Nilsson

April 27, 2020

Vad händer på utbildningsdepartementet?

I den helt unika situation hela samhället befinner sig i denna corona-tid, står skolan där någonstans i mitten som en av de mest centrala samhällsfunktionerna och ska hantera en kris ingen av oss kunde förutse eller ana vidden av.

En som befinner sig mitt i stormens öga när det gäller skolan är dagens gäst som är ingen mindre än utbildningsministern Anna Ekströms statssekreterare, Erik Nilsson. Vad gör/är en statssekreterare egentligen? Hur är det att jobba i stormens öga? Kommer grundskolor behöva stänga? Vad kan vi göra för att inte en generation ungdomar ska få lida för detta? Det är några av frågorna som Erik svarar på.

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla per@kornhall.se eller ingela.netz@gmail.com.

Läs mer om podden och programledarna på Arena Idés webbsajt.

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Play this podcast on Podbean App