Kornhall & Netz

Om den utforskande spiralen

April 8, 2021

Ingela och Per pratar om ”den utforskande spiralen” som ramverk för kollegialt lärande, och en hel del annat som hänger ihop med systematiskt förbättringsarbete i skolan.

Hur är det att jobba som rektor och hur skapar man en framgångsrik skola? Vilket ledarskap gör att eleverna känner sig trygga och når bra resultat? Och hur kan systemet och ramarna för det systematiska kvalitetsarbete utmanas?

Citat från Ingela:

”Alla våra ansträngningar som vi gör, som handlar om att utveckla undervisningen eller förändra undervisningen, dom kommer inte bli framgångsrika om inte eleven den lärande först känner så här: jag känner mig okej att vara här, jag vet att det finns vuxna som tror på mig här”

”Assumtptions is the mother of all fuck ups”

”Systemet och ramarna för det vi kallar för systematiskt kvalitetsarbete behöver utmanas”

Citat från Per: 

”Rektor är nog troligtvis det svåraste chefsjobbet vi har i Sverige”

”Det finns inga quick fix, men det finns jävligt bra metoder som kan göra nytta”

 

Programledare: Ingela Netz och Per Kornhall. 

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com. 

Läs mer om podden Kornhall & Netz och programledarna på Arena Idés webbsajt, https://arenaide.se/kornhall-netz/ 

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App